Відгуки про роботу. Чорний список роботодавців

Всього в наявності близько 20000 компаній та 150000 відгуків

Відгук про роботодавця «5 канал» Добавлен: 29.09.20 18:21

Основна назва: 5 канал
Інші назви: ТОВ НБМ
Сфера діяльності: Послуги: Телебачення, радіо
Сайт:
Адреса: Україна, м. Київ
Рейтинг компанії:
  • Рейтинг 1,40/5,0

Перегляди: 204
Усього відгуків: 1
Опис діяльності:
Телебачення. Медіа-виробництво новин та програм.
Автор(-ка): Аноним (працював(-ла) у компанії і знає її зсередини)
Дата початку роботи: 2018 г.
Дата звільнення: 2020 г.
Корисність відгуку: 2 - 0 = +2
Всього коментарів: 2

Позитивні сторони компанії

Хіба що імідж. Адже працювати на п'ятому краще, ніж на Ньюз вані.

Негативні сторони компанії

Кидають на гроші...
П’ятий канал економить на людях та зарплаті. Регіональних корпунктів втричі менше ніж у інших телеканалів, тож з тих, що є, вижимають усе – працюєш за схемою місцевих телеканалів сюжет у день, з фізичним навантаженням втричі більше ніж на місцевих, а отримуєш заробітну плату навіть менше, ніж платять на місцевих. Окладна схема оплати труда, за якою ти отримуєш мінімальну заробітну плату, все інше - типу премія. Яку кожному платять так, як забажає головний чи регіональний редактор. А не забажає - не заплатить.
Працювали в корпункті 5 каналу в Маріуполі два роки. В основному, працювали на фронті - керівництво постійно вимагало війну та треш. За роботу в умовах, небезпечних для життя, нам платили менше? ніж в нас отримують на місцевих ТБ. Потім головним редактором поставили Іру Герасимову, і щоб ще більше економити, вона вирішила нас позбавитися і найняти на роботу фрилансерів. Тож, стала все робити задля того, щоб ми пішли за власним бажанням – нам почали давати неетичні завдання, зокрема підставити керівництво місцевої БСМП, змушували працювати по 14 годин на добу, сваритися з військовими, які нас не пускали працювати на передову під час мінометного обстрілу, та домагатися їхати знімати, ризикуючи життям. До речі, ніякої медичної страховки канал не надавав. Коли все це не подіяло, і ми відмовилися звільнятися за власним бажанням, почався психологічний та матеріальний тиск – у травні 2020 нам не заплатили повністю зарплату. Герасимова сказала, що то була премія, на яку ми не заслужили, і вона вирішила нас її позбавити. Тож, за місяць роботи в окопах під обстрілами замість звичайних 11 тис. грн ми отримали мінімальну заробітну плату – 4 тис. 600 грн. Коли ми пригрозили зверненням до відповідних органів за примушення до звільнення, нас вирішили скоротити за законом. Але забрали обладнання і два місяці до скорочення не дали допрацювати, щоб платити нам мінімальну заробітну плату і таким чином ще зекономити на вихідній допомозі, яку через це ми отримали також мінімальну. Директор каналу Мжельський вибачався за дії Герасимової та обіцяв повернути нам по шість з половиною тисяч, на які вони нас кинули у травні, але потім відморозився. Тож, гроші ці ми так і не побачили.
Також знаю людину, яка теж працювала на п'ятому та після таких умов роботи і моральних знущань редактора Федчун С. взагалі вирішила піти з професії.

Оцінки компанії

Колектив та корпоративна культура
  • Рейтинг 3/5
Відношення керівництва
  • Рейтинг 1/5
Робоче місце та умови праці
  • Рейтинг 1/5
Соціальний пакет та пільги
  • Рейтинг 1/5
Перспективи роботи в компанії
  • Рейтинг 1/5