Відгуки про роботу. Чорний список роботодавців

Всього в наявності близько 20000 компаній та 150000 відгуків

Відгук про роботодавця «ПП ТІЗ-КАРБОГАЗ. » Добавлен: 13.11.20 11:42

Основна назва: ПП ТІЗ-КАРБОГАЗ.
Інші назви: ТЗОВ НАТАН-ТРАНС .
Сфера діяльності: Виробництво/постачання: Хімія, ПММ
Адреса: Україна, м. Львів, Львівська обл. с. Муроване
Рейтинг компанії:
  • Рейтинг 2,47/5,0

Перегляди: 838
Усього відгуків: 6
Опис діяльності:
Продаж хімії,транспортні перевезення
Автор(-ка): Ольга (працював(-ла) у компанії і знає її зсередини)
Посада: хімік-лаборант
Дата початку роботи: Березень 2020 г.
Дата звільнення: Жовтень 2020 г.
Стартова зарплата: $12000
Фінальна зарплата: $13000
Корисність відгуку: 2 - 0 = +2
Всього коментарів: 2

Позитивні сторони компанії

ВІДСУТНІ

Негативні сторони компанії

Доброго дня всім, хто шукає роботу та звернув увагу на ПП «ТІЗ КАРБОГАЗ».
Маю досвід роботи 7 місяців на цій фірмі, на посаді хіміка-лаборанта. Можу підтвердити кожне слово, написане у трьох попередніх відгуках. Але, не хочу бути голослівною та опускатись до образ та обзивань, тому озвучу лише факти, наведені у попередників:

Плинність кадрів – за сім місяців у Львівській локації:
1. бухгалтер - Цвик Мар’яна,
2. логіст - Валько Ірина,
3. менеджер-обліковець - Папіш Галина,
4. оператор виробництва – Олійник Дмитро, Чапала Олександр, Володимир (не пам’ятаю прізвище, але всі називали його Онур, згідно попереднього місця праці), Юрій (не пам’ятаю прізвище, чоловік Галини П), Грицунь Роман.

Виконання не своїх обов’язків – зрозуміло, що кожен власник не має бажання платити зайве, але у всьому має бути межа:
1. оператор виробництва – при влаштуванні обіцяють, що у обов’язки входить лишень робота на лінії виробництва.
– по факту: керування виробничим обладнанням, миття підмінної тари-кубів, викачка продукту та налив кубів та цистерн, транспортування кубів по території та завантаження в транспортні засоби, колоти дрова, розпал опалювального котла та підтримування необхідної температури в системі очистки продукту, вивантаження та транспортування сировини на території, опломбування тари та слідкування співпадіння нумерації пломб по факту та в документах, відбір зразків продукту при «само вивозі», охорона об’єкта в нічні зміни, заповнення чек-листів…
2. хімік-лаборант – в оголошенні про вакансію вимагались навички роботи на певних приладах, для проведення аналізів з якості продукції.
– при влаштуванні озвучили, що необхідно організувати роботу лабораторії та і саму лабораторію з нуля ( тобто три прилади стояли у коробках та була пуста, частково умебльована кімната, яка по всіх параметрах не відповідає вимогам для лабораторних приміщень).
– по факту: я прописала весь менеджмент підприємства, згідно вимог відповідного ІСО, розробила чек-листи та журнали для контролю виробничого процесу; розробила систему контролю якості продукції на всіх етапах від аналізу сировини до готового продукту; систему обліку сировини та продукції; організувала роботу лабораторії, закупку необхідних приладів та устаткування для неї, приймала участь у підготовці до проходження аудиту ВДА та розпочала підготовку до акредитації лабораторії. Але це тільки науково-теоретична частина роботи.
Всю розроблену теорію необхідно впровадити на практиці. Ось тут і почались проблеми – власник фірми викликав мене та оголосив, що не збирається платити лишні гроші лишнім людям, а мене бачить мало не начальником виробництва і, згодом у мене буле фантастична ЗП та премія після проходження аудиту ВДА, а на разі я мушу зі всім упоратись сама. А саме: облік сировини та виробництва – робота за комірника; контроль виробничого процесу – робота за майстра цеху: проведення аналізів з якості сировини,проміжного контролю та готового продукту, контроль чистоти тари кубів…. – робота за лаборанта; адаптація методик, представлених у ІСО до особливостей та потужностей лабораторії, облік та повірка ЗВТ, підготовка до акредитації лабораторії – робота за завідувача лабораторії. Алк і цього було замало, мені хотіли нав’язати облік кубів.

Колектив, це окрема тема – не сподівайтесь, що хтось вам допоможе, підкаже. Працівники офісу лише тормозять процеси, я довго не могла зрозуміти чому, але все елементарно!
Я готувала підприємство до аудиту, а головне питання аудиту – відповідність кількості виготовленого та проданого продукту. Якщо у мене повна прозорість із питання «кількість сировини-кількість виготовленого продукту», то розміри проданого продукту, по якій ціні та за готівку чи по перерахунку – тут повний хаос, який створюють дві людини на фірмі, а саме тандем Грунтовська Ольга – Шемелинець Богдан (фін. директор – менеджер з продажу).
!!!! Фантасмогорична ситуація, коли цей тандем фактично керує фірмою, а виконавчий директор та головний бухгалтер насправді є пішаками, які не мають впливу на рядових бухгалтерів, водіїв, офіс-менеджера. Тандем Грунтовська – Шемелинець тримають у руках грошові потоки (велика частка яких осідає у їхніх руках), вони доплачують рядовим бухгалтерам, які підчищають хвости, виправляють документи, підставляють та виживають порядних людей. Так, оператор Дмитро Олійник міг довести невідповідність у кількості виготовленого та реалізованого продукту. В обов’язки менеджера-обліковця Папіш Галини входила виписка супровідних документів при відвантаженнях та контроль документів, які повертались на фірму, слідкування за обсягами реалізації по партіях та підсумок готівково – безготівкової реалізації, але вони не знайшли спільної мови з Шемелинцем, вона відмовилась «підчищати», тому і була скорочена.
Зі сторони здається дивним така ситуація, але вона реально існує тому, що на фірмі відсутнє поняття нарад, п’ятихвилинок та «планьорок», звітів та «розборів польотів» у нормальному сенсі. Всі ці заходи відбуваються у вузькому колі за випивкою. Тандем Грунтовська – Шемелинець чудово освідомили, що нетверезому господарю можна втерти свою версію, а залежні від них бухгалтера все підтвердять та прикрасять. А відвантаження продукції, переважно, відбувається «з коліс» у вечірній, нічний час, або на вихідних –«бігом-бігом».

Оплата праці, дійсно болюче питання. Тут не просто затримка виплат, все набагато гірше. На фірмі відсутнє поняття «бухгалтер по заробітній платі», день видачі ЗП, відомість по ЗП.
Гроші різним працівникам видають і Шемелинець і, Грунтовська і, виконавчий директор Дмитришин. Але зароблену ЗП треба не просто одержати, а випрошувати, нагадувати, чути відмовки, обіцянки завтра-на наступному тижні. Спочатку – зрозумійте, відсутня готівка, потім – а може на кату, ой загубився номер карти або гроші треба терміново на щось, банк не проводить…Люди, які працюють тут кілька років, запевнили, що очікувати покращення не варто – така ситуація триває із часів заснування компанії.
Я не самотня жінка. Можу одержувати гроші із затримкою, але за 7 місяців гроші мені були потрібні конче два рази. Два рази мені пообіцяли і, два рази банально обманули. До речі, те що я затримувалась на роботі (бувало і до 9 години вечора), працювала вдома, на вихідних, була на постійному зв’язку із операторами у вихідні, ніяк не оплачувалось – у мене ж ставка.
А от оператори одержують погодинну оплату, їх заохочують працювати у вихідні, у вечірні та нічні зміни; але коли приходить час розрахунків, починається зрізання,перерахунки та притензії – а чому так багато, може ви нас дурите.
Доречі, а ні обіцяних фантастичних премії та підняття ЗП я так і не побачила!!!

Розрахунок при звільненні. Можу підтвердити, що люди, які звільнились під час мого перебування на фірмі, змогли «видерти» зароблену ЗП на протязі півроку ( не просто, а після численних дзвінків, погроз та впрошувань) – це в кращому випадку, в гіршому або не одержали, або лишились винні. Лишень одиниці отримали все і відразу з певних суб’єктивних причин.
Можна рахувати, що мені повезло – я одержала гроші через місяць, завдяки домовленості передачі моїх розробок та напрацювань своїм послідовникам. Але одержала не все!!! Вишенька на торті – відпускні рахують по мінімальній ЗП. Чому, якщо перед відпусткою обіцяли у повному обсязі, під час відпустки я була постійно на зв’язку, мою роботу ніхто не робив, після відпустки я сама все підганяла та втрясала?

Якщо Ви все ще маєте бажання працювати у цьому тераріумі, тоді перечитайте мій відгук повільніше, я витратила свій час, або застерегти порядних людей.
З найкращими побажаннями у пошуках роботи, Ольга М.

Оцінки компанії

Колектив та корпоративна культура
  • Рейтинг 1/5
Відношення керівництва
  • Рейтинг 1/5
Робоче місце та умови праці
  • Рейтинг 3/5
Соціальний пакет та пільги
  • Рейтинг 1/5
Перспективи роботи в компанії
  • Рейтинг 1/5