Відгук про роботодавця «інспе» Добавлен: 14.11.23 21:24
Вакансія: Графічний дизайнер
Дата співбесіди: 2023 г.
Корисність відгуку: 1 - 0 = +1
Красивий офіс
Кричуще непрофесійна поведінка рекрутерки.
Почну з того, що рекрутерка запитувала про те чи я одружена, чи маю дітей і навіть те чи орендую житло і зустрічаюся з хлопцем, чи живу з хлопцем. Це взагалі дуже великий червоний прапорець!
Так само намагалася вивідати поточну зарплату, хоча особисто мені не хотілося відповідати на це запитання, а рекрутерка наполягала не бажаючи чути відмову.
Інша неприємна річ була, коли я розповіла досвід волонтерської роботи для клініки зору, а рекрутерка почала розказувати, що їм "інвалідів і людей з поганим зором не треба". І це при тому, що я була в окулярах, в яких я бачу чудово і на роботу це ніяк не впливає.
Рекрутерка для кандидата є обличчям компанії, а дозволяє собі обзивати людину інвалідом.
А сама компанія весь час наголошує, що "у компанії є власні цінності". Егеж, які цікаві цінності - принижувати кандидата за зір, випитувати надто особисті речі... Я навіть шкодую, що не покинула співбесіду під час цих слів.
З тестовим завданням теж не все гладко було, адже не надали всіх матеріалів для роботи, але розповідали, що "відкриті для нових ідей". Я запитувала дані як от-шрифт, але чомусь навіть тоді брендбуку мені не надали. А коли я надіслала виконане тестове, то захотіли щоб я переробила і лише тоді надіслали брендбук. Тестове було неоплачуваним, тож це дуже дивно вносити правки в неоплачувану роботу. Брендбук мають надавати одночасно з тестовим, а не після виконаної роботи.
Я відмовилася переробляти тестове завдання, бо ще на співбесіді зрозуміла, що не хочу мати справу з компанією із такими "цінностями"
Відгукнувшись на вакансію, ви надіслали резюме, у якому прописали досвід роботи, свої хард скіли. Вони точно відповідали нашим вимогам і я запросила вас на співбесіду, попередньо поспілкувавшись телефоном. Розмова була невимушеною і на інтерв'ю ви погодилися.
Так, я ставила особисті питання, бо окрім досвіду та навичок роботи із різними програмами, нам важливо знати більше про людину: що любить, чим захоплюється, наскільки легко буде добиратися до роботи. Однією з причин пошуку роботи ви назвали “невисоку заробітну плату” у попередній компанії. Щоб зрозуміти ваші побажання, я озвучила питання: яка середня ваша середня заробітна плата зараз? І з якої ви готові були б почати працювати з нами?".
Щодо «людей з поганим зором» і те, що вони буцімто «нам не треба» - відверта неправда! Компанія має цінності, якими "живе" кожен її працівник. Чесність, толерантність - це одні з них. Говорити щось на кшталт згаданого вами - табу. Ба більше - і в голову б не прийшло. Половина компанії (включно зі мною) працює за комп'ютером в окулярах, а для людей з інвалідністю ми відкриті.
У компанії при відборі на посади із творчими задачами, кандидати виконують тестове завдання - для розуміння їх бачення, смаку і стилю. Потенційний працівник може погодитися це завдання виконати, а може ні. Ви погодилися. У самому ТЗ, окрім чіткого завдання, був вказаний контактний телефон керівника відділу комунікацій і пояснення: їй можна писати або телефонувати, якщо виникнуть уточнюючі питання. Шкода, що ви цих питань не поставили. Зауважу, що з тестовим ви впоралися добре. Керівник запропонувала вам дещо поправити (корпоративний шрифт, теглайни) - щоб пересвідчитися, що саме ВИ підходите. Ви категорично відмовилися безкоштовно поправити свою роботу. Ми поважаємо ваш вибір і, звісно, не наполягали.
Нам прикро, що ваші враження від спілкування з нами не найпозитивніші. Втім, оприлюднена вами інтерпретація подій не зовсім відповідає реальності. Ми поважаємо вибір кожного кандидата та завжди щиро бажаємо усім знайти свою компанію.