Відгук про роботодавця «IT-Brains» Добавлен: 23.10.24 14:16
Сайт: it-brains.com.ua
Адреса: Україна, м. Київ, Fuhrberger Strasse, 1
Дата співбесіди: 2024 г.
Немає
Доброго дня. Компанія IT-Brains пропонує курси, регулярно набираючи групи студентів. За фактом, самі курси – це набір записаних відео з YouTube і завдань, які перевіряються куратором. Такі курси зазвичай коштують максимум 100 доларів. Однак організатори додали обіцянки гарантованого працевлаштування, що частково закріпили у договорі-оферті, і підняли ціну до 1000 євро. Ціна виглядає привабливо, якщо дійсно обіцяють працевлаштування в німецькій компанії. Крім того, гарантується повернення коштів, якщо працевлаштування не відбудеться.
Насправді курс побудований так, що дуже важко встигати здавати всі завдання вчасно, що стає причиною відсіву без повернення грошей. Або, якщо не завершити всі завдання до кінця курсу – ситуація та сама. Після завершення курсу, навіть якщо все здано, вам просто надають кар'єрного консультанта, який допомагає створити резюме і показує сайти для пошуку роботи. Далі – самостійно шукайте роботу.
Також хочу зазначити, що перед кожним новим набором оновлюється сайт it-brains.com.ua, де вказується різна інформація про "інвестиції". Спочатку йдеться про 1 млн інвестицій для Кирила Тураєва, потім про 1,5 млн – інформація явно вигадана. Також менеджер Маргарита давала посилання в Instagram на власника бізнесу, пана Остаповького (я так і не зрозумів навіщо це було, але по завершенню курсу я таки написав йому і хотів з ним поспілкуватись з приводу курсів). Через 1 день акаунт було видалено. Це свідчить про те що акаунт було створено саме під цей курс (під цей рік).
Особливо хочу згадати Гліба Тутова – абсолютно неадекватна людина. Коли звертаєшся з конкретними претензіями щодо невиконаних пунктів договору, у відповідь отримуєш лише: "Остаточне рішення прийнято, перегляду не підлягає."
Підсумок: невелика група шахраїв створила платформу Skilzrun, де продають курси. Один із них – це IT-Brains. Вони також згадували про курси з Python. Найняли якусь Маргариту, яка навіть не вказує своє прізвище, і вона активно розписує, що працевлаштування гарантоване. Це обман. Особисто я втратив гроші, і жоден з моєї групи після закінчення курсу не отримав роботу. Ми підтримуємо зв'язок і вже пів року не можемо працевлаштуватися.
Ви з таим же успіхом можете пройти безкоштовний курс по JavaScript, React, TypeScript на YouTube і потім самі шукати роботу.
Не витрачайте свій час. Сподіваюсь відгук був корисний. Всіх благ.