Відгуки про роботу. Чорний список роботодавців

Всього в наявності близько 20000 компаній та 150000 відгуків

Відгук про роботодавця «МакДональдз» Добавлен: 23.12.22 23:28

Основна назва: МакДональдз
Інші назви: Макдональдс, McDonalds, McDonald's
Сфера діяльності: Послуги: Харчування: кафе, ресторани, fast-food
Сайт:
Адреса: Україна, м. Київ
Рейтинг компанії:
  • Рейтинг 3,78/5,0

Перегляди: 1288
Усього відгуків: 8
Опис діяльності:
Крупнейшая сеть фаст-фудов в стране. Гамбургеры и картошка фри, да - всё это они!
Автор(-ка): Simon's Cat (працював(-ла) у компанії і знає її зсередини)
Посада: Спеціаліст
Дата початку роботи: 2022 г.
Дата звільнення: 2022 г.
Корисність відгуку: 1 - 0 = +1
Всього коментарів: 1

Позитивні сторони компанії

Відсутні.

Негативні сторони компанії

Всім доброго та мирного дня. Ось і настав час написати відгук про роботу в лайноконторі під назвою McDonalds, яка нажаль була дуже гарним бізнесом декілька років тому. Відгук пов’язаний з роботою у ЦО (центральному офісі) і не покриває роботу в ресторанах, оскільки там своя специфіка і свої таргани в головах.
Довелося попрацювати у відділі інформаційних технологій, який перетворився на суцільне болото декілька років тому, а саме після зміни керівництва на нове, яке в свою чергу пішло по своєму специфічному упоротому шляху, а саме шляху розвалу і нульової рефлексії наслідків. Не все було так погано до зміни керівництва, особливо сподобався “золотий склад” співробітників, які починали працювати з 1996 року. У цих людей можна було отримати дійсно безцінний досвід, ситуативні навички та навички гнучкості. Головне керівництво мало 5-річний термін каденції та складалося з дійсно потужних спеціалістів з інших ринків різних країн світу.
Але нажаль, саме після зміни на керівництво, яке мало тісний досвід роботи з компанією Nestle та почало велике переселення “своїх” співробітників на тепленькі місця з подальшим звільненням дійсно гарних спеціалістів ситуація перетворилася на критичну.
Тепер про відділ, де довелося працювати тривалий час. Сфера технологічна і мала б бути гнучкою, але із-за безголовості керівника і мікроменеджерів, що йому підконтрольні - працювати стало неможливо. Прийняття рішень зводиться до того, що менеджер, якому ви підконтрольні, не бере на себе відповідальність, а перекидає все на вас (вирішуй як хочеш, а я скажу що це погано). Присутній булінг та газлайтинг у повний зріст, оскільки сам керівник хоче зробити з тебе дурня і печеться тільки про свою дупу та рейтинг перед головним керівництвом. У відділі розквітає самодурство. Робочі зустрічі можуть займати до 3 годин , що взагалі унеможливлює якусь подальшу роботу в цей день. При розподілі задач безпосередній керівник може тільки відкрити тікет для тебе і закрити. Емпатії чи допомоги з його сторони можна не чекати, якщо ситуація реально важка. Також готуйтеся працювати в режимі альтруїстичного овертайму і авралу посеред ночі, якщо якийсь елемент інфраструктури виходить з ладу. І не забудьте про те, що зранку вам зателефонує керуючий менеджер з питанням у якому він мав би бути компетентним. У вас зламалася гарнітура, чи проблеми з робочим ноутом - вирішуйте це самі. І так, бюджету для купівлі гарнітури вам не нададуть, оскільки керівник вже замовив собі топову гарнітуру відомої компанії. Навчанням вас також не забезпечать, оскільки керівник краще поїде в закордонне відрядження, а ви можете пошукати відоси в YouTube і повчитися безкоштовно в неробочий (власний і вільний) час. Система оцінювання вашої роботи за рік також працює не на вас. Будьте готові до того, що в кінці року, отримавши синдром емоційного вигорання, розхитану нервову систему, ви ще й отримаєте оцінку 2 з 4 можливих балів. Оцінку буде вираховувати той самий менеджер, про якого писалося вище. Далі ця оцінка вплине на отримання підвищення зарплати, але підвищення буде стосуватися тільки того самого менеджера. А ви отримаєте додатково 800 гривень, купу задач і повторний синдром емоційного вигорання вже з початку нового року.. Не можу не погодитися, що можна відпочити з командою на аутингу, але ви маєте його організувати з подальшим вирішенням усіх організаційних питань. Відрядження для простого співробітника - це також окреме табу, і у відрядженні вам буде відмовлено і буде запропоновано варіант “вирішуй все віддалено”, навіть якщо інфраструктура в поганому стані і потребує удосконалення, а сервісна компанія банально потребує передачі знань.

Тепер про додаткові бенефіти. Це корпоративний мобільний зв'язок, дзвінки з якого (якщо ви звичайний співробітник) будуть моніторитися з наступним питанням: “А кому це ти телефонувала чи телефонував після 18:00?”. Медичне страхування - це жах, за який ви будете платити відрахування кожного місяця і відмовитися вам від цього лайна буде нереально. Так і не забувайте, що кожне заохочення в соцпакеті обкладено податками. Їжа співробітника колись мала знижку в 50 відсотків, але будьте готові що і цей бенефіт теж оподаткований. І взагалі складається відчуття, що ви працюєте тільки на податки, а заробітна плата - це щось вторинне і недостатньо характеризує матеріальну вигоду за відпрацьований час. Про корпоративний автомобіль ви можете мріяти, але якщо маєте власне авто, то робочі питання будете вирішувати саме на ньому. Але вже якщо планети зійшлися і ви сподобалися відділу HR і отримали автомобіль - будьте готові до жахливого сервісу, оскільки хороший сервіс отримують тільки автомобілі верхніх шарів керівництва. І так, якщо на вашому автомобілі будуть колеса з різним станом зносу - радійте, оскільки вам нереально пощастило. Подарунки на свята зазвичай нагадують якусь затриману нелегальну партію китайського ширпотребу, від якого відмовилися навіть найжадібніші митники.
Час на висновок. Якщо ви практикуючий айтішник - знайдіть себе у іншій компанії. Не витрачайте своє життя на людей, які не хочуть витрачати свій час і ресурс на вас.


Оцінки компанії

Колектив та корпоративна культура
  • Рейтинг 2/5
Відношення керівництва
  • Рейтинг 1/5
Робоче місце та умови праці
  • Рейтинг 1/5
Соціальний пакет та пільги
  • Рейтинг 1/5
Перспективи роботи в компанії
  • Рейтинг 1/5