Відгуки про роботу. Чорний список роботодавців

Всього в наявності близько 20000 компаній та 150000 відгуків

Відгук про роботодавця «Yakaboo» Добавлен: 07.07.23 21:21

Основна назва: Yakaboo
Інші назви: ООО Якабу
Сфера діяльності: Торгівля: Книги, CD, DVD, журнали, газеты
Сайт:
Телефони: (044) 503-70-69
Адреса: Україна, м. Київ
Рейтинг компанії:
  • Рейтинг 2,44/5,0

Перегляди: 340
Усього відгуків: 35
Автор(-ка): Анастасія (працював(-ла) у компанії і знає її зсередини)
Дата початку роботи: Жовтень 2020 г.
Дата звільнення: Липень 2023 г.

Позитивні сторони компанії

Немає

Негативні сторони компанії



Чудова компанія, була.. вдячна за роботу і досвід. Середовище та атмосфера відділу КЦ зіпсувалась з приходом нового керівника. З моменту назначення керівника звільнився майже весь відділ і всім начхати чому відбувається масове звільнення ( йдуть люди, які працювали від 3х років + нові працівники затримуються на 2-3 місяці, а звільнятись вимушені зі скандалом)
У компанії багато неналагоджених процесів, на роботі ти маєш придумати велосипед, щоб виконати щось елементарне. Якщо ти не кидаєшся це вирішувати чи намагаєшся вирішити це з допомогою іншого відділу, у якого на це є тех.ресурси, то «ты не хочешь работать».
Єдиний плюс - керівник намагається вирішити неполадки в роботі компанії, збої в системах та недоліки процесів, за що велика молодець. Але це є і мінусом « - хватаючись за все одночасно і тягнути абсолютно всі питання, які не має вирішувати керівник - затягує основні проблемні моменти відділу.
КОЖНОГО дня наради по 1-1,5 годині, з яких хвилин 20 вирішуються дійсно проблемні питання, решта часу - балачки про проблеми компанії/кур’єрів/ і т.д. Навіщо ця інформація операторам?
Керівник не відповідає вимогам даної посади, навички ділової комунікації відсутні, через що виникали постійні конфлікти, а потім обговорення між колегами.
До того ж, у керівника немає розуміння процесів в середині компанії та відділу, що нормально, якщо ти нова людина і тільки дізнаєшся, АЛЕ ненормально обесцінювати роботу підлеглого, на основі лиш особистого уявлення, як працює система, не розбираюсь конкретно в ситуації.
Мати антисимпатії - це
окей, не окей ними керуватися та негативно впливати на середовище підлеглих.
Відсутність оплати за
додаткову працю- допомогти комусь це
окей, а питаня стоїть в тому чи не стає це новим обов'язком. Коли керівника попросила чітко розділити обов’язки хоча б для розуміння, які задачі брати в роботу - відповідь була «В компании нет четких разделений(2,5 роки перед цим були) і «ты должна выполнять все задачи и поручения руководителя».
Це нормально взагалі? ( Про те, що керівник говорить російською мовою в книжковій компанії, яка має на меті пропагувати читання в країні та Європі - взагалі мовчу).
З/п значно підвищилась тільки помічниці «на побігеньках», яка допомогла влитися у компанію та процеси. Усім іншим повідомили «у компанії немає ресурсів», при тому що обов’язків ВЖЕ додалось. Відповідно також помічниці можна не виходити в офіс в назначені для роботи в офісі дні, а іншим співробітникам «якщо ти не працював в офісі один день- то маєш вийти в інший». Це здається, кумівством можна назвати?)

Оцінки компанії

Колектив та корпоративна культура
  • Рейтинг 2/5
Відношення керівництва
  • Рейтинг 1/5
Робоче місце та умови праці
  • Рейтинг 3/5
Соціальний пакет та пільги
  • Рейтинг 3/5
Перспективи роботи в компанії
  • Рейтинг 2/5