Відгуки про роботу. Чорний список роботодавців

Всього в наявності близько 20000 компаній та 150000 відгуків

Відгук про роботодавця «Btrend» Добавлен: 20.12.23 18:10

Основна назва: Btrend
Сфера діяльності: Послуги: Будівництво, монтаж, ремонт та інше
Сайт:
Телефони: +380660249414 , 0660249414 , +380970249414 , 0970249414
Адреса: Україна, м. Луцьк
Перегляди: 210
Усього відгуків: 1
Опис діяльності:
Будівництво будинків та фундаментів, Луцьк
Автор(-ка): Аня (Був(-ла) тільки на співбесіді, але враження залишилося)
Вакансія: Помічник керівника
Дата співбесіди: Жовтень 2023 г.
Корисність відгуку: 0 - 1 = -1
Всього коментарів: 1

Позитивні сторони компанії

Можна зустріти давніх знайомих.

Негативні сторони компанії

Назва фірми: BTrend

Сфера діяльності: будівництво будинків та фундаментів.

Місто: Луцьк

Телефони: +380660249414 , 0660249414 , +380970249414 , 0970249414

Плюси: приємні, на перший погляд, HR та керівник, місцерощташування.
Недоліки: пилюка в очі, непрофесіоналізм, брехня, групові співбесіди без попередження.

2/7

Перший ред флеґ: відкрито купа вакансій.
Другий: у всіх стоїть майже однакова зарплатна вилка.
Третій: назначили конкретний день та час для співбесіди без права вибору, навіть не питаючи, ще і аж через тиждень.

Не зважаючи на одразу очевидні дзвіночки, я таки вирішила подати резюме, адже посада та сфера діяльності фірми сильно нагадувала мені мою колишню роботу, яку я любила, в рідному місті.
За день до співбесіди, мені подзвонила HR, питаючи чи я буду. Мене це здивувало, адже я звикла до подібного в сфері краси, а не роботи. Промайнула думка, що можливо, у них так само часто зривають записи, як і в майстрів манікюру, що явно не норм, але одразу відкинула це, вважаючи, що просто хочуть знати чи точно той час у директора зайнятий, чи мене не буде. Також, мені було тоді погано і хоч я не збиралася відміняти нічого сама, але якщо вже мене набрали, то вирішила перепитати чи не можна перенести, на що відповіли, що ще аж через тиждень і якщо я завтра буду, то ні в якому разі не можна запізнюватися навіть на хвилину, бо директор цього страшно не любить. Кхм, окей, ніби не професійно запізнюватися на ділові зустрічі, але щось ще в голові червоним замайоріло, та я все ж вирішила піти.

Виявилося, що це мала бути групова співбесіда і чесно, якби я то знала раніше, я б вже точно не прийшла, адже і скрізь чула від крутих рекрутерів, що це величезний ред флеґ, і вже мала тиждень тому досвід, який чітко це підкреслив (навіть два, але перший дуже давно, а про другий напишу пізніше, як знайду час і натхнення), але, якщо вже прийшла, то вирішила залишитися.
Більше того, знову подібні "контори" не лише співбесідують одразу купу людей, а ще і на купу вакансій. Добре, я працювала на фірмі, де стався шалений ріст і нам треба були постійно люди, але ж не на всі посади, і не з однаковими зп.
Прийшов директор, почав розповідь. Сам з водою, але іншим ніхто нічого не запропонував ні до, не під час. Тут вже сфера краси веде 2:1. Потім, через хвилину, після назначеної години, постукали ще двоє, але їх суворо не пустили, навіть, не слухаючи. Окей, хоча б повітряні тривоги, затори, хвороби - це все теж не поважна причина? Потім, ще під час розповіді, директор нагаркав на хлопця, який обрав сісти позаду, але, камон, не ви ж сказали сідати, де хочеться?
Групова співбесіда складалася з декількох етапів, де після кожного частину людей виганяли. З одного боку, мені вже не подобалося (наприклад, понаднормові вітаються, але не оплачуються), з іншого хотілося перевірити себе, зібрати всі враження та, чорт забирай, ті двоє здалися комфортними, особливо, якщо порівнювати з попереднім досвідом групової.

Що ж, я увійшла в топ і нам ВСІМ сказали, що до кінця п'ятниці обов'язково напишуть щодо результату, яким би він не був, а якщо позитивний, то домовляться вже про індивідуальний етап співбесіди, хоча, я чесно не розуміла, що ще можна буде обговорювати і питати одне в одного.
Але до кінця дня мені ніхто не написав, та я вирішила, що можливо мали на увазі аж наступну п'ятницю. В будь-якому разі, я чекала відповіді і від іншої фірми, і мала ще заплановані зустрічі, тому не сильно переймалася. Але тут мені потрапила серія тік-токів однієї дівчини, яка розповідала про жахливий досвід жахливої співбесіди, і чим більше я слухала, тим більше розуміла, що це ось точно про BTrend. І купа людей знову писали, що з групових просто треба одразу вставати та йти геть, що це жахлива неповага до шукачів і, взагалі, опис співбесіди доволі типовий і що це просто таких директорів без особистості штампують одні й ті самі інфоцигани на своїх "курсах розвитку". І знаєте, я злилася. Злилася на авторку відео, злилася на коментарі простих людей, злилася на коментарі HRарім, бо мені все здалося комфортним, а вакансія так віддавала рідним, лише з більш гідними умовами праці, як співав директор нам на вуха.

Але ось настала п'ятниця, а там і понеділок. Мені треба казати своє рішення іншій фірмі, а я не знаю, яке воно, тому сама написала HR, яка була така мила, вічно усміхалася, намагалася нас розвіяти, поки ми чекали директора, переживала чи сподобається нам співбесіда і, як професіонал, обіцяла дати фідбек. Але, пані, лише одразу прочитала і сховалася у нору. Там я таки і зрозуміла, що люди та кваліфіковані HRари таки мають рацію і зважати на ред флеґс просто необхідно, як і на своє чуття.
Звісно, можна сказати, що я просто їм не підійшла, але чому ж ця вакансія висить місяцями? В принципі, як і в їхнього колеги по груповим та запізненням)

#відгукипрацівників