Отзыв о работодателе «Word Factory» Добавлен: 11.01.22 23:53
Сфера деятельности: Услуги: Пресса, издательская деятельность, интернет-издания
Телефоны: +38(066) 1173332
Должность: Автор
Дата начала работы: Ноябрь 2021 г.
Дата увольнения: Январь 2022 г.
Полезность отзыва: 0 - 8 = -8
.....))))
Не советую WordFactory для копирайтеров и авторов, которые ценят своё время и нервы.
1. Редакторы (действительно опытные, очень акцентируют, что работают по 20 лет!!!) не знают границ и рамок профессионального общения. Есть конкретика, а есть дурацкие придирки и неуместные шутки. Возврат текстов на доработку - нормальная практика, но когда 10 дней твои работы ждут проверки, а после 31-го декабря ты остаёшься без денег и "с хвостами", - ненормально. У авторов дедлайны строгие (задачи присылают чуть ли не день в день + 5-10 заданий на одну и ту же МАКСИМАЛЬНО примитивную тему, разными словами), а вот у редактора ОЧЕНЬ много работы и дедлайн плавающий максимально! :)
2. Если бы не заметила и не подняла тревогу - сократили бы гонорары за несколько статей, которые уже были выполнены и несколько раз переделаны. Условно текст стоит 525 грн., вы его выполняете, редактор проверяет, вы переделываете согласно замечаниям, а перед сдачей менеджер говорит: "ой, я там напутала, извините, я случайно поставила вам больше гонорар, ой, извините, ну такая жизнь". Теперь эта задача с гонораром в 325 грн. Классно, да?) Съехали на том, что кто-то в чём-то не разобрался и вернули денежку, которую пытались забрать, увы, я за словом в карман не полезу, достала их наверное...
3. Сообственно и попрощаться со мной решили из-за того, что как-то не так я общалась, обсуждая рабочие моменты. А как же профессионализм и качество текстов, не так важно? :) Хотя, в свою очередь, могу сказать, что совестно выполняла свою работу, требуя к себе обычного=человеческого отношения и обращения, некрасиво чаще общались редактора WordFactory.
В общем, есть ещё много интересных нюансов, которые расстраивали и заставляли понервничать, а проработала я от силы полтора месяца. Если ищете работу на удалёнке - обходите это компанию стороной...
Спілкування в компанії ввічливе. Ставлення порядне. Оплата приходить дуже швидко. Найбільше мені тут подобається прозорість. Завдання, вимоги, оплата, дедлайн - усе чітко:)
Для мене робота з WordFactory - це стабільність, яку я дуже ціную.
Щодо спілкування, то воно максимально коректне, дружнє та ввічливе. І це стосується не тільки редакторів, а всіх співробітників компанії. Окремо слід сказати про засновницю WordFactory — Наталю Кирик. Вона справді дбає про своїх співробітників. Зараз, під час війни, це особливо відчутно. Після кожного обстрілу Наталя зв’язується з працівниками, питає, чи всі живі-здорові, чи потрібна якась допомога. Що вже казати про професійне спілкування — воно на найвищому рівні.
За весь час роботи я жодного разу не зіткнулася з «дурацкими придирками и неуместными шутками».
Щодо дедлайнів, то їх визначає менеджер, і для редакторів вони не є «плавающими максимально». Бувають ситуації, коли з’являються термінові завдання і редактори на короткий (!) час відкладають інші, менш термінові. Але це абсолютно нормальна практика.
Я не знаю, що авторка відгуку мала на увазі під «максимально примитивными темами». Спектр тем дуже широкий — є з чого вибирати, та й взагалі можливість вибору тем — це ще один плюс.
З виплатою гонорарів у мене ніколи не було проблем. Вони здійснюються вчасно, причому щотижня. Навіть в умовах блекауту гонорари виплачуються з мінімальною затримкою, яка навіть не відчувається.
Я дуже щаслива, що працюю в цій компанії, і раджу її іншим.
1. Общение с редакторами и руководителем всегда складывались хорошо, даже с уклоном в "отлично". Никто не оскорбляет, не поучает, носом в ошибки не тыкает, хотя я и делаю их не так уж много. Скорее, мелкие организационные моменты или с оформлением не сразу срасталось на первых порах.
2. По оплате никогда проблем не было, если что-то не так с объемом/гонораром (написали больше, а изначально цена была поставлена меньше) - все это разруливается. Плюс зарплата платится в белую, что для компаний подобного плана в Украине вообще нонсенс (пускай мне еще хотя бы одну такую же покажут).
3. Профессиональные качества ценят в первую очередь, но я понимаю работодателя в этой ситуации - не хочется портить нервы и настроение из-за человека, который явно не условный "Каплунов", а ресурсов отнимает ого-го. Возможно, стоило и себе относиться по-человечески и главное - говорить, что не устраивает, напрямую.
Связка «автор-редактор» работает четко и слаженно. Максимальная задержка продвижения текста была продолжительностью в два-три дня при большом количестве задач от одного клиента. Но там и у меня срок выполнения стоял до пяти-семи дней, поэтому редактуры день в день тоже не ждала.
А вот примеров, когда на очень горящий дедлайн редакторы подхватывают задачи значительно позже окончания «человеческого» рабочего дня (21:00-23:00), у меня достаточно.
С гонорарами также проблем не было. С вынужденными задержками выплат столкнулись в начале войны, когда у многих членов команды (включая бухгалтеров) были проблемы со связью-светом итд (а у кого их не было 🙈). Они оперативно решались в течение нескольких дней, а менеджеры и сама Наталья Кирик постоянно оставались на связи, оперативно информировали и фиксили все нюансы (обратная связь тут - отдельный восторг 🫶).
Пока весь март-апрель 2022 многие мои друзья-удаленщики на других проектах не знали, что у них будет с загруженностью и выплатами или вообще остались без работы, мы РАБОТАЛИ и ВОВРЕМЯ получали оплату.
Как-то хотелось оставить комментарий покороче, но не получилось ☺️ И это еще не вдаваясь в крутую рабочую коммуникацию (с доброжелательными шутеечками и смайликами), подборы тем и действительно классных заказчиков с интересными темами, которые делают WordFactory моей нежной любовькой. Уж не думаю, что это только мне так повезло 😊
Працюю в компанії вже рік. Через пів року отримала підвищення до редактора, а, відповідно, маю тепер більше завдань та більшу зарплатню.
1. Редактор. Я працюю і як автор, і як редактор. Спілкування між нами (менеджер-автор) максимально просте, коректне та ввічливе. Якщо хтось не має змоги виконати завдання - він може від нього відмовитися або посунути дедлайн. Якщо автор просить про допомогу чи фідбек - він його отримує.
Завдання завжди різні, можуть бути періодично замовлення від одного замовника, наприклад, на тему казино. Але теми завжди відрізняються. Немає такого, що одна тема, але текст має бути написаний "різними словами".
Дедлайни є як і у авторів, так і в редакторів. Не буває такого, що редактор має тиждень на редагування. Зазвичай це доба. Логічно: чим швидше завдання буде виконано, а текст відредаговано, тим швидше клієнт отримає текст, а працівники - зарплатню.
2. За рік роботи лише раз була ситуація, що один текст не було внесено до оплати. АЛЕ! Того ж дня компанія САМА надіслала листа з проханням уточнити свої проекти. Зауважу, що це було 31 грудня, звітність, в Україні не було світла та нормальної інтернет-мережі. Буквально за годину після уточнення мені надіслали 300 грн, яких бракувало: без нагадувань, прохань, додаткових звернень. і це - за рік роботи!
Ще нюанс: був момент, що деякий написаний мною текст був, наприклад, на 1 тисячу знаків довший, ніж у вимогах. І за цю додаткову тисячу знаків менеджери завжди додавали кошти відповідно до умов. Так-так, ця робота - офіційна, перед початком роботи, після проходження всіх вступних іспитів ви підписуєте угоду. Тому все законно.
3. Спілкування. Взагалі немає жодних питань. Все максимально коротко та ввічливо. Після призначення автора менеджери завжди запитують, чи я можу взяти це завдання. У випадку затримок завжди йдуть на поступки і сунуть терміни, якщо щось критичне. Головне - бути професіоналом у своїй справі і дотримуватись дедлайнів. А також відписувати на коментарі та уточнювати інформацію, якщо це потрібно.
Не знаю, про які ще нюанси йде мова, але це - найкраща робота, яка в мене була. А я ще й встигаю працювати на іншій посаді. Що казати: рік тому за перший тиждень роботи автором польських текстів я заробила 5400 грн! Така сума - то була мінімальна зп за місяць в країні.