Відгук про роботодавця «Коллар (Collar)» Доданий: 07.02.25 00:02
Інші назви: ФОП Синица, Кот и Пес, Mini zoo, Super zoo.
Телефони: г. Чернигов
Адреса: Україна, м. Чернігів
Дата початку роботи: 2024 г.
Дата звільнення: 2025 г.
Корисність відгуку: 0 - 2 = -2
Позитиву там - Немає.
Знаходиться "на кулічках", поки доїдеш туди, то ще раз в автобусі виспишся. Колектив - змі. юшник. Сту. качі та підлабузники. Керівництво - всі родичі, кум брат сват. Робітники - теж. А потім дивуєшся, як прибиральниця стала керівником дільниці. Коли влаштовуєшся на посаду, одразу виявляється, що окрім посадових обов'язків ти повинен ще й виконувати "ритуали" особливої поведінки, яка розповсюджена на фірмі - називається "Кайдзен". Це не пов'язані з виробництвом обов'язки, система штрафів та заохочень, та взагалі безглуздих дій, які віднімають у робітника сили та час, та вимагають постійно збільшувати посадову продуктивність. Наприклад, заставляють в робочій час розвішувати та вивчати безглузді плакати із Японською філософією, звичайні предмети та дії забороняється називати своїми іменами - тілько по-Японськи. Заставляють проходити тренінги та вивчати настанови, які спрямовані лише на те щоб зробити з людини раба, та потім приймають іспити з цих настанов та пройдених тренінгів, а якщо не здаєш - звільняють. Практикують колективні покарання. Наприклад, за пагане знання цього Кайдзену, карають на гроші ... і не того хто провинився, а його колегу... Чи ділять робітників на так звані "Хейдзунки", групи, які заставляють конкурувати між собою, а за провину в паганому виконанні Кайдзену однією людиною, карають не її, а всіх людей в цій групі - "хейдзунці"... Вобщем, знущаються з людей, і при цьому ти повинен ще й виконувати свою норму виробництва, яку встановлюють тобі взагалі сторонні люди - тренери з Кайдзену.
В результаті порушується виробничій процес, людей звільняють за вигадані провини, чи створюють умови для звільнення. На фірмі ні хто довго не затримується. Добре себе там відчувають тільки наближені до начальства, та футболісти.
І ще і цей сайт мабуть проплачений)) прийшлось коментар свій редагувати багато раз, бо бачте "дуже грубо написано".. так що, нажаль читач не оцінить тої "соковитості" викладення моєї думки про цей "серпінтаріум")))
Зі своєї сторони ми хочемо внести деякі уточнення стосовно Вашого відгуку на сайті. Перш за все, дозвольте пояснити, що Кайдзен (Lean) не має жодного відношення, з точки зору походження, до країни-агресора. Цей підхід до вдосконалення бізнес-процесів був започаткований на заводі Тойота (Японія) і вже багато років є основою для успішного розвитку компаній по всьому світі. Кайдзен полягає в постійному вдосконаленні на всіх рівнях організації та націлений на поступове, але стабільне покращення результатів. Цей підхід активно використовується такими компаніями, як Honda, Siemens, Intel, а також в Україні його застосовують такі лідери, як Миронівський хлібопродукт, Аврора та Запоріжсталь.
Ми як відповідальний роботодавець заперечуємо факти застосування фізичної сили до працівників та порушення інших законодавчих норм, що існують в Україні.
При прийнятті на роботу або підвищенні компанія КОЛЛАР в першу чергу орієнтується на навички кандидатів і намагається робити цей процес максимально відкритим і прозорим. Це стосується й питання підвищення діючих працівників. Кожен співробітник компанії може подати свою кандидатуру до відділу персоналу на відкриту вакансію і за фактом її розгляду отримати зворотний зв'язок. За нашими оцінками, приблизно 50-55% вакансій нам вдається закрити внутрішніми переміщеннями, і ми прагнемо збільшувати цей показник, таким чином сприяючи розвитку наших працівників.
Принципу прозорості ми дотримуємося й у роботі та відкриті до діалогу. Якщо у Вас є пропозиції щодо того, як покращити роботу компанії, або бажання побачити, як працює Кайдзен на виробництві — зверніться до нас за загальнодоступними контактами, і ми організуємо екскурсію на виробництво.
Для того, щоб компаніям розвиватись, впроваджують нові системи управління та процеси, це може викликати спротив у тих, хто важко переносить будь-які зміни чи не хоче розвиватись разом із компанією. Наприклад, навіть зараз багато не визнають ШІ, хоча він полегшує багато процесів, без сумніву. Компанія проводить постійні навчання, в тому числі і для особистісного розвитку, а також надає психологічну підримку за необхідності. Тут вже кожен вирішує, чи розвиватись як професіонал та працювати над собою, чи мати постійні претензії до всього, які нічим не підкріплені. P.S. Якщо знайдете прибиральницю, яка дружина начальника служби охорони та будує процеси на виробництві, напишіть, обов’язково візьму в неї інтерв’ю. Бо я так і не знайшла)) Як інших описаних процесів.